Днес 33 години навършва Футболист №1 на България за 2013 година Иван Иванов. Бранителят е роден на 25 февруари 1988 година в Златица, а кариерата си започва от детско-юношеската школа на Пирин 1922, където дебютира в професионалния футбол. Впоследствие е привлечен в ЦСКА и в рамките на 5 сезона играе в 53 мача и отбелязва 6 гола за "армейците", като прекарва сезон 2007/08 под наем в Локомотив Пловдив.

През 2010-та се присъединява към руския Алания Владикавказ, откъдето е продаден в сръбския гранд Партизан. След 59 двубоя и 8 попадения в Белград, Иванов е закупен от швейцарския Базел, но контузии го ограничават до едва 11 срещи.

След това отново се връща в парк "Лаута" и с екипа на Локомотив кариерата му отново тръгва нагоре, за да направи трансфер в гръцкия Панатинайкос.

Следват периоди в Арсенал Тула, Берое, турския Алтай, Вихрен Сандански и Етър, преди да прекрати състезателната си кариера и да започне работа като треньор в Славия.

"Честит рожден ден, Иван Иванов! Благодарим за сърцатата игра, която остави трайна следа на Лаута. Благодарим, че запази частица от черно-бялата идея в себе си", написаха по този повод от Фенклуб Локомотив Пловдив.