Важно събитие от миналия кръг за ЦСКА 1948 беше първото попадение на Евгений Сердюк за столичани. След силните изяви в Черно море футболистът заслужи трансфер при „червените“, а с предводител като треньора Любослав Пенев реализаторските му качества следва да търпят развитие.

„Той ми дава съвети на терена и извън него. Помага ми при тренировките. Говорим често за това как действам, за да се адаптирам към стила на новия ми отбор, казва ми как да подхождам към съотборниците си, как да комбинирам с тях. Обсъждаме футболни неща“, сподели украинският играч за предаването „Преди кръга“ по DIEMA SPORT.

Сердюк се разписа при успеха с 2:0 над Спартак Варна в мача от 14-ия кръг на efbet Лига.

Нападателят знае, че сезонът ще е дълъг. Но за да останат на челните места, „червените“ ще се нуждаят от постоянство.

„Казвал съм го и преди, ще се борим в мачовете за три точки, но понякога ще взимаме и по една. В края на шампионата ще разберем къде ще свършим.“

В предстоящия двубой на ЦСКА 1948 срещу Славия Евгений Сердюк няма да вземе участие. 24-годишният футболист изтърпява наказание за натрупани жълти картони.

Отборът на Славия посреща „червените“ на 22 октомври, събота, от 17:30 часа. Двубоя ще можете да гледате по DIEMA SPORT, а в Gong.bg очаквайте развитието на срещата минута по минута.