Отборите на Етър и Берое се изправят един срещу друг в късния двубой от програмата за понеделник в efbet Лига. Срещата е от 20:15 на стадион Ивайло, а с двубоя се затваря 10-ия кръг в efbet Лига.

Ситуацията в лагерите на двата тима е коренно различна. Домакините все още търсят първата си победа в елита, докато техният опонент е устремен към челните позиции в шампионата.

Треньорът на домакините Петко Петков обаче продължава да има проблеми с окомплектоване на състава си. Той не може да използва контузените Колев, Пуертас, Фемиа и Хубчев. Кацаров е под въпрос. Тимът от Велико Търново обаче няма поражение в последните си две домакинства срещу Берое.

В състава на гостите пък проблемите с контузени стават все по-малко, като в групата се завръщат Лебон, Охене и Фуртадо, докато в лазарета остават трайно контузените Маринов и Радославов. 

В досегашните срещи между двата тима в елита Етър има леко предимство от 19 победи, 11 равенства и 14 загуби. Повечето от победите на "виолетовите" са на "Ивайло", където могат да се похвалят с 16 успеха, 3 ремита и 3 поражения. Това дава добри надежди на "болярите" за днешния мач.

Главен съдия на срещата е Валентин Железов, с помощници Станимир Илков и Александър Атанасов. Делегат на БФС е Калоян Панайотов. Съдийски наблюдател е Георги Нарлев