Ботев Враца приема Етър в първи мач от плейофната фаза на efbet Лига на долната четворка за оставане. Двубоят стартира в 15:45 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно.
 
В редовния сезон врачани разгромиха Етър с 5:1 у дома, а сблъсъкът във Велико Търново завърши без победител - 0:0.
 
През седмицата Ботев се раздели с Том, Педро Лагоа и Ангел Цолов, които не влизаха в сметките на спортно-техническото ръководство.
 
Ботев Враца е спечелил само 11 точки от своите домакинства през сезона, но треньорът на тима Веселин Великов е сигурен, че отборът ще се спаси, макар и по  трудния начин. Ще липсва обаче капитанът Валери Домовчийски заради поредната травма, която получи.
 
На стадиона под връх Околчица Етър ще се опита да прекъсне негативна серия от 2016 г. Именно оттогава е последната победа на "болярите" над Ботев Враца при гостуване. Преди пет години двата тима се намираха в третото ниво българския футбол.
 
Добрата новина за Етър е завръщането в състава на централния защитник Пламен Крачунов, който пропусна предишния двубой заради наказание. По всяка вероятност Яни Пехливанов ще пропусне двубоя, тъй като още лекува контузия.
 
Преслав Боруков, който ще води атаката на тима заяви, че е концентриран върху оцеляването на отбора. Очаква се той да напусне Търново през лятото, тъй като има оферти от чужбина. .