Отборите на Етър и Ботев Враца дават начало на 15-ия кръг в efbet Лига. Двубоят във Велико Търново е днес от 17:30 часа и ще бъде излъчван пряко по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. На Gong.bg също ще проследим най-интересното от срещата.


"Болярите" все още търсят първа победа при новия си наставник Светослав Петров, който дебютира с 2:5 загуба от Хебър. В последния мач отборът завърши при нулево равенство с Крумовград, но Етър няма победа в българския шампионат в последните 6 срещи, като 5 от тях са загуби. 

Ботев Враца е в подобна ситуация, като възпитаниците на Христо Янев са на три поредни поражения, като последното бе с 3:5 от Ботев Пловдив. След него треньорът дори заговори за раздяла с клуба. Ботев Враца е с 10 точки след 14 мача и заема именно 14-ата позиция.

На последното място пък е Етър с едва 5 точки, но и мач по-малко от днешния си съперник. Така и двата тима ще излязат за много важни три точки срещу пряк конкурент в битката за оцеляване.

Ботев Враца е единственият отбор, допуснал повече голове от Етър (27 срещу 26) от началото на сезона. Добрата новина от Етър е, че вече всички футболисти са здрави и на линия за мача. Напълно възстановени са Николай Янков, Валери Христов и Владислав Найденов.

„С когото и да играем, мачът е много тежък. Още повече срещу директен противник като Ботев Враца. Не бих казал, че е мач за шест точки, защото още е прекалено рано, предстоят още много мачове в първенство, после и плейофи… Но със сигурност е много важно да вземем този мач, най-вече от психологическа гледна точка", сподели Светослав Петров преди днешния сблъсък.

Главен съдия на срещата ще бъде Красен Георгиев.

подкрепя българския спорт