В мач от 26-ия последен редовен кръг от първенството в efbet Лига Етър и Славия завършиха 1:1 и взеха по 1 точка. В 79-ата минута Милчо Ангелов от няколко метра матира Вуцов, за да изведе Етър напред в резултата - 1:0. В добавеното време на двубоя Димитър Рангелов изравни резултата със странична ножица, за да направи резултата 1:1, с което се фиксира и крайният резултат. Така и двата тима остават във втората четворка и ще се борят за спасението си. Славия е на 11-ото място с 23 точки, а великотърновци с точка по-малко - 22 са на предпоследното 13-о.

Славия започна устремно за Славия, но при добри ситуации Виачки не достигна до топката след центриране от корнер, а в друга Радослав Кирилов беше спрян от Здравко Илиев. Всичко това в първите 5 минути на мача.

Ростислав Грънчаров/Lap.bg
28 снимки

В 7-ата минута Мечев изсипа топката в наказателното поле на съперника, но Вуцов изби напред. Четири минути по-късно Младенов стреля към вратата на съперника, но отбраната на гостите се справи със ситуацията. 
 

Статистиката от Етър - Славия

източник: Sofa Score

В 15-ата минута Кнежевич свали топката към Младенов, който беше изпреварен от бранител на "белите". Михаил Александров отправи удар в 23-ата минута, не сполучи да се разпише. Три минути по-късно Радослав Кирилов стреля от пряк свободен удар към вратата на Иванов, топката излезе в аут.

Етър отвърна с удар на Младенов в 29-ата минута, но топката попадна в ръцете на Вуцов.

В 41-ата минута Мезу се строполи в наказателното поле след съприкосновение с Виячки, но игра с ръка при падането си и последва свободен удар в полза на гостите. Малко по-късно Мечев стреля встрани от вратата след добро изпълнение на пряк свободен удар.

Етър създаде отлична възможност да открие резултата в 53-ата минута. Мезу засече центриране на Алдаир отдясно, но топката се отклони от страничната греда и излезе в аут. Две минути по-късно мощен удар на Стоев намери страничната греда на вратата на Етър.

Отново Мезу стреля опасно към Вуцов от няколко метра след пас на Боруков в 61-ата минута, вратарят се справи блестящо, а добавката на Илиев беше блокирано от бранител на Славия. Симеон Мечев пробва мерника си от далечна дистанция, но не се получи нищо интересно.

В 79-ата минута Етър откри резултата, след като резервата Милчо Ангелов се разписа от няколко метра и откри резултата.
​Три минути по-късно друга резерва на домакините Кольо Станев излезе очи в очи с Вуцов, но не успя да го преодолее. В добавеното време на двубоя Димитър Рангелов изравни резултата със странична ножица - 1:1, а това в крайна сметка се оказа и крайният резултат в мача. 

Етър - Славия 1:1
голмайстори: 1:0 Ангелов (79), 1:1 Рангелов (90)

съставите на двата отбора:

Етър: 1. Христо Иванов, 83. Алдаир Ферейра (90-81.Венелин Филипов), 84. Здравко Илиев,  44. Божидар Кацаров, 10. Миси Мезу (74-7.Милчо Ангелов), 11. Даниел Младенов (60- 99. Преслав Боруков), 22. Ловре Кнежевич (74-70. Кольо Станев), 16. Симеон Мечев, 3. Хосе Чембърс, 26. Мариян Иванов, 23. Христофор Хубчев

Славия: 13. Светослав Вуцов, 55. Андреа Христов, 75. Надер Гандри, 23. Емил Виячки, 19. Филип Антовски, 7. Петер Макрилос, 77. Георги Вълчев, 71. Емил Стоев, 10. Радослав Кирилов (90-73. Мартин Сораков), 70. Михаил Александров (64-9. Калоян Кръстев) , 14. Ивайло Димитров (78-8.Димитър Рангелов)

съдия: Валентин Железов