Единият от собствениците на Спартак - Павлин Николов разкри защо стадион "Спартак" все още не може да приема мачове на осветление. Както е известно "соколите" направиха всичко необходимо да оборудват клубното си съоръжение с осветителни тела, но през есента така и не можаха да запишат мач по-тъмните часове. В крайна сметка стана ясно, че в случая нещата не зависят от тях, а причината е в неиздаден все още Акт 16 за осветлението от страна на община Варна. 
 
"От август месец електрическото осветление на клубния ни стадион е сертифицирано от БФС и отговаря на всички условия. Ние като клуб сме си свършили работата във всяко едно отношение. Аз дори в 9 ч. сутринта съм идвал на стадиона, за да следя как вървят изкопните работи, защото исках да се справим в срок. Какво излезе обаче - ние сме изрядни, но поради друга причина и неща, които не зависят от нас, Спартак все още не може да играе официални мачове на осветление", каза Николов.
 
"Истината е, че през есента благодарение на наши лични контакти и проявено разбиране от страна на БФС и Борислав Михайлов на Спартак беше позволено да играе у дома без осветление. Този компромис обаче приключи. Сега проблемът е много сериозен, тъй като виждам, че нищо не се прави по въпроса или бавно се напредва, а до началото на пролетния сезон не остава много време. Дано не стане така, че Спартак да не играе у дома без да има вина и да ни провалят всичките усилия", добави строителният предприемач.