Решението на Сити Футбол груп да пренасочи Филип Кръстев от белгийския Ломел във френския втородивизионен Троа е заради силната му есен, в която той записа 14 мача и 1 гол за досегашния си отбор Славия, а също така беше повикан и в националния отбор на България, пише вестник lest-eclair.fr.

Антон Узунов
71 снимки

Кръстев стана собственост на Сити Футбол Груп (CFG) през 2020-а година и решението беше той да остане до декември в родния си клуб Славия, където да играе. През всичките тези месеци се смяташе, че той ще продължи кариерата си в белгийския втородивизионен Ломел. Но журналистът Свен Клаес, който е близък до този клуб, първи написа за промяната в плановете на групировката.

"Но оттогава неговите клубни изяви (14 мача, 1 гол в първенството) и първото му повикване в българския национален отбор през септември накараха ръководителите на CFG да "поставят" Кръстев в по-висок клуб и първенство- тоест Троа, лидер във френската Лига 2, се казва в материала. "Ако пристигането му в Троа е потвърдено, ще е необходимо да се види до каква степен и колко бързо младият българин може да се интегрира в плановете на треньора Лоран Батле".

Реално според документите, Кръстев е собственост на Ломел и през есента беше преотстъпен на Славия. А сега за втората част на сезона ще бъде даден под наем на французите, които са лидери в своето първенство и вървят към завръщане в елита.

Филип Кръстев ще бъде и първият футболист в Троа, който идва след подписването на договора за сътрудничество между клуба и Сити Футбол груп.

По-рано днес стана ясно, че роденият през 2001-а година полузащитник е излетял за Франция. Агентът му Николай Жейнов публикува снимка от самолета, с който той и Филип заминават за Париж.