Столичният Левски узна каква финансова ангажираност ще има след официализирането по сделката за привличането под наем на българския полузащитник Филип Кръстев. Юношата на Славия ще акостира на „Георги Аспарухов“ под наем и спекулациите бяха, че „сините“ ще трябва да се лишават с част от своите средства, за да плащат част от заплатата на футболиста.

Gong.bg обаче разбра, че софийският клуб няма да има ангажимент към възнаграждението на Кръстев в първите шест месеца от наема, като договорът между страните е именно за 6+6 месеца.

До лятото Сити Футбол Груп, който притежава правата на Филип Кръстев ще поеме изцяло заплатата и бонусите според представянето на футболиста, но от лятото това нещо няма да е така за Левски.

Причините са в новите регулации на ФИФА, след като световната футболна федерация задължава отборите, които отдават под наем свои футболисти да не изплащат напълно заплатите на футболистите, които пращат по други отбори, а и наемателите да имат отговорност за това перо. Новите правила на ФИФА и УЕФА влизат в сила от 1-и юли 2022-а година и обхваща целия футбол по света.