25 милиона лева отпуснахме за строежа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Работи се активно по обекта, като наскоро започна и наливането на бетон на централната трибуна. Това съобщава на страницата си във Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов, който днес посети "Колежа" в Пловдив.

"Това ще стане прекрасно съоръжение. Строи се много", заявява премиерът.

Борисов изразява увереност, че след като бъде завършен, стадионът ще може да приеме финал на голям европейски клубен турнир по футбол. Близо 48 000 000 лева са инвестирани за реконструкцията, модернизацията и оборудването на стадиони в България през последните години.

Освен на строителите, премиерът благодари и на ръководството на клуба, както и на феновете, които са силно ангажирани с този проект и оказват голяма подкрепа.

По-рано днес министър-председателят инспектира строителството на спортна зала в с. Тополово.

"При свое посещение в Асеновград поех ангажимент да бъде изградена спортна зала в с. Тополово и го изпълних", посочва Борисов.

"Отпуснахме 840 000 лева за спортното съоръжение, което ще се ползва както от учениците в ОУ "Отец Паисий", така и от местния волейболен отбор. По обекта вече се работи над 1 месец, като срокът за изпълнение е 94 дни", отбелязва премиерът. По думите му в с. Тополово и в околните населени места никога досега не е имало база, която да отговаря на съвременните стандарти. Новата зала в двора на ОУ "Отец Паисий" ще бъде първата завършена по програмата за строеж на физкултурни салони в 100 училища, която планираме за следващите 4 години, казва още министър председателят.