Двама от помощниците на бившия наставник на Левски Делио Роси са имали 23-месечни контракти с клуба на обща стойност 300 000 евро (около 585 000 лева), стана ясно от дело между страните във ФИФА. Става дума за тогавашния треньор на вратарите Доменико Ботичела и помощник-треньора Феделе Лимоне.

В началото на февруари тази година Роси, Ботичела и Лимоне губят делото, заведено срещу Левски в световната централа.

Тримата имат претенции към клуба да поеме данъци в Италия, но световната футболна централа се произнася в полза на сините. Мотивът е:  италианците не представят нито едно доказателство, че властите изискват от тях те да бъдат платени на Ботуша.

Във въпросния спор подробно се описват и възнагражденията, които Левски е трябвало да плаща на Ботичела и Лимоне за периода 8 август 2017 г. – 30 юни 2019 година. С други думи - за по-малко от 23 месеца.

За първите 11 месеца нетното възнаграждение на всеки един от двамата, без данъци и бонуси, е било 75 000 евро (146 250 лева). Т.е. по 6818 евро месечно (малко над 13 295 лева). За втората година сумата е същата, но за 12 месеца, което прави по 6250 евро на месец.

Интересното е, че по това време "сините" имат сериозни финансови проблеми. За да вземат лиценз, Левски дори завежда дело срещу най-успешния си треньор – Станимир Стоилов, отказвайки да му изплатят 70 000 лева.

От него става ясно, че Мъри е получавал заплата от 5000 лева, когато Левски пробива в Европа, достигайки до ¼-финалите на ЛЕ и влизайки в групите на ШЛ. Чак след това "сините" вдигат драстично неговото възнаграждение до малко над 16 600 лева на месец, но скоро след подписването на новия договорт двете страни се разделят. Стоилов се отказва от сериозна сума в полза на клуба, а друга голяма част от дължимото му не е платена и до днес.

Дело Левски

източник: Gong