Изминаха осем кръга от родната efbet Лига, а отборът на Берое се представлява солидно и заема третото място във временното класиране на родния шампионат. От началото на сезона обаче мнозина специалисти задават въпросите защо словашкият вратар Душан Перниш не стартира под рамката на старозагорци, а в осем поредни мача българинът Християн Василев.

LAP.bg
31 снимки

Перспективният страж, по презумпция, акостира на стадион „Берое” като алтернатива на Перниш, който трябваше да бъде титуляр, ала сериозни физически спънки спират щаба на Берое да разчита на него. Димитър Димитров – Херо, както и треньорите до специалиста няма да могат да разчитат на Перниш дори и в срещата от приятелски характер срещу Созопол в петък поради здравословни проблеми с кръста, разбра Gong.bg.

По информация на нашата медия Перниш продължава да тренира с отбора и вече има няколко тренировки, но по време на заниманията отново усеща болки в гърба. Медицинският екип на „зелено-белите” е категоричен, че не може да се включи пълноценно срещу Созопол. Щабът на старозагорци дори е имал желанието Перниш с опита си да помогне срещу ЦСКА в efbet Лига след националната пауза, но лекарите в Берое са категорични в решението си да не се форсира с вкарването на словака в игра.

Антон Узунов
63 снимки

В хронологичен план Василев бе привлечен като свободен агент от Витоша Бистрица и е трябвало да пази в първите 3-4 кръга от шампионата, докато Перниш е трябвало да се възстанови адекватно и спокойно. Самите тревоги пред ръководството и щаба на заралии са, че се изчаква Перниш да влезе в абсолютно сигурна спортна кондиция, за да може да се внедри обратно в състава на Берое след сериозна конкуренция с Василев.