Преди броени часове мажоритарният собственик Наско Сираков взе решение на Общото събрание на акционерите на Левски да предложи по-нисък пост на Ивайло Ивков в клуба, а изпълнителният директор отказа това и ще бъде освободен от тази си длъжност.

Срещата премина с голямо напрежение, а стана ясно и какво се е случило, докато двамата са говорили пред акционерите точно за тази ситуация.

Mario Chomakliyski / LAP.bg
53 снимки

„Ако има различия, аз съм казал. На който не му харесва политиката на Левски, си тръгва. На този етап единствено, което мога да ви кажа е, че ще направя последен компромис в името на Левски. От другата седмица Ивков няма да е изпълнителен директор, но ще му бъде предложен друг пост в клуба“, каза Сираков по време на Общото събрание на акционерите на „Герена“.

51 снимки

Отговорът на Ивков беше следният: „Отказвам ви предложението, разбира се. Много съм ви благодарен, желая успех. Ще остане дотогава, докогато трябва да се свърши работа и си тръгвам в деня, в който бъда отписан от Търговския регистър, тъй като съм единствен представляващ. Не съм се кланял във вярност нито във вас, нито в когото и да било. Аз дойдох тук с мисия да спасим заедно Левски. Бяхме на път да успеем, там са големите ни различия, беше ни попречено. Без чужди инвеститори, без европейски турнири клубът можеше да е с изплатена главница към НАП и да има силен и конвертируем отбор. Това, което ми предлагате, е подигравка. Явно, не знам, съм ви дал повод, че съм човек без чест и достойнство. Не знам защо. Това е все едно на Мъри Стоилов да му предложите да стане помощник-треньор“, коментира пък Ивайло Ивков.