Бившият наставник на Локомотив Пловдив и Левски - Емил Велев призова за революция в българския футбол. Кокала даде своите предложения, с които нашите отбори отново ще всяват страх в Европа.

„Препоръчвам да спазваме изискванията на карантината, повече работа вкъщи, аеробика в домашни условия и унищожаване на короната с всякакъв вид препарат или течност.“, сподели Велев.

„Трябва да отворим нова страница за българския футбол, изцяло отделяне на внимание на детско-юношеския футбол, 100% дотиране от държавата, стадионите изцяло да станат общински, въвеждане на строги ограничения за не български футболисти“, допълни специалистът.

„Да се изгради структура от специалисти за организиране на първенствата и турнирите под шапката на областните градове, което значи тотална комуникация между структурите. Апелирам към даване на шанс на опитни и знаещи хора в материята „футбол“. Да се създадат определени критерии, на които тези хора да отговарят. Да могат да носят отговорност и достойнство, да са неопетнени от предишната действителност и корупция! Да се поканят такива хора от сферата на футболния маркетинг и да бъдат бизнес насочени“, коментира Кокала пред "Евима спорт".