Легендата на Левски Емил Спасов не остана безразличен по отношение на ситуацията със "сините" акции, която се разрази през вчерашния ден. Ценните книжа бяха изпратени от Васил Божков от Дубай в България, но вместо Константин Папазов, като техен притежател е посочен премиерът Бойко Борисов, който отказа да ги приеме. В преносител на документите пък се оказа журналистът Сашо Диков.

"Това все пак е някакво начало - нещата отиваха към лош край. Акциите поне вече са в клуба. Но трябва да отидат в човек, който може да ги вземе. Не съм адвокат и прокурор и не знам какви са законовите процедури оттук нататък. Вярвам, че ще се намери път и законен начин всичко това да завърши положително", започна той.

"Левски е бил символ на България десетилетия наред, много преди ЦСКА да се появи на бял свят. Не е нормално това да му се случва. Левски в момента е заложник на един конфликт. Не мога да кажа кой е крив и кой - прав, но не може Левски да е между чука и наковалнята, да е жертва на интереси", откровен е Спасов.

"Объркани сме, ние, левскарите, в момента, но пък аз смятам, даже съм убеден, че нещата ще се оправят. Мисля, че Васил Божков ще прояви благоразумие. Това всичко, което направи вчера беше показност и нервност. На всичките левскари ни е болно от това, което става с клуба", продължава легендата.

"За мен един човек сам не може да оправи клуба. Вече повече от 10 години се вижда, че така не може да продължава. Нека пак да има един богат собственик, но и още поне един-два големи спонсора да му помагат. Не трябва всичко да зависи само от благосъстоянието на един човек", заяви бившият нападател пред "Меридиан Мач".