Емил Спасов е една от легендите на Левски и многократен шампион със "синия" екип. Като специалист има огромен опит с подрастващите - бил е директор на ДЮШ на Левски, както и селекционер за националните юношески отбори. Специално за Gong.bg Спасов анализира мачовете от втория кръг в efbet Лига.
 
С най-голям интерес гледах гостуването на любимия Левски в Кърджали. Не останах очарован, защото и двата отбора искаха повече да не загубят, отколкото да спечелят. Навремето всички в Левски щяхме да се срамуваме от това равенство, а сега виждам радост. Което не ми харесва, но такива са реалностите и явно трябва да свикваме. По стечение на обстоятелствата сега много момчета получават шанс със "синята" фланелка, но ако не го използват, бързо ще бъдат отпратени. В Левски никой никого не чака - това няма да се промени никога. Ако искат да оставят следа в отбора, сегашните играчи трябва да са готови да умрат на терена. 

Арда - Левски

източник: Антон Узунов

Левски отново не можа да спечели, но този път повлия и съдията, който изгони пресилено Найденов. Отборът не е толкова лош, какъвто мнозина се опитват да го изкарат. В интерес на истината от всички, които ги няма, се усеща липсата само на двама - Тиам и Ейолфсон. Те наистина имаха класа, каквато трябва да притежават всички мужденци в Левски. Според мен в този момент е нужно да се обърне внимание повече на психиката на отбора. Защото всички информации, които засипват клуба, няма как да не притесняват играчите. Сигурен съм, че никой от феновете не си прави илюзии, че Левски може да направи нещо този сезон и трябва смело да се залага на юношите.
 
Много повече ми хареса двубоят на "Бълкарска армия". ЦСКА победи, но реалният резултат беше 1:1. Вратарски гол в последната минута лиши Ботев Пловдив от точка. Отново Али Соу беше в центъра на събитията - и за хубаво, и за лошо. Лично аз много го харесвам, защото умее да се пласира, търси топката, креативен е, но голът му бяга. Трябва да набляга точно на това, да се усъвършенства пред вратата на съперника. Ще се получи, стига да го иска, както и да има кой да работи с него - независимо че вече е в зряла възраст. Истинско богатство е Тодор Неделев, показа го за пореден път. Всички идеи в играта на Ботев идваха от него. В голяма степен същото бих казал и за Тиаго Родригес, който много ми хареса - негови бяха запомнящите се пасове и удари в мача. Мнозина се учудват от постоянството в играта на Валентин Антов, но не и аз. Познавам го от 13-годишен, носеше капитанската лента в отбора до 15 г. Още тогава ми направи страхотно впечатление с трудолюбие и възпитание. Има голямо бъдеще, стига да не се главозамае. Същото се отнася и за Филип Кръстев от Славия. 

ЦСКА - Ботев Пловдив / efbet Лига, 2-и кръг, 16.08.2020 г.

източник: Антон Узунов

На обратния полюс беше мачът Берое - ЦСКА 1948 - за мен лично скучен на моменти. Направи ми впечатление начина, по който се защитаваше отборът на Красимир Балъков - компактно, дисциплинирано и със самочувствие. И въпреки че домакините имаха превес в играта, трудно стигаха до голови положения. 
 
Очаквах Локомотив Пловдив да спечели срещу Ботев Враца, въпреки представянето на двата отбора в първия кръг. Пловдивското дерби е като вечното дерби - никога не се знае кой ще победи. Врачани спечелиха на старта срещу Лудогорец, но това се дължи повече на слабата игра на шампионите. В този кръг се видя, че съставът на Бруно Акрапович продължава да е балансиран и съм сигурен, че и този сезон ще има една от главните роли в него.
 
Фактът, че нито един отбор не успя да събере пълен актив от точки след само два изиграни кръга, показва няколко неща. Най-вече че ни предстои доста оспорван и равностоен шампионат. Има изравняване на силите, което се дължи преди всичко на пандемията от коронавирус. На практика отборите нямаха почивка между двата сезона, двете първенства почти се сляха. Това изяде както почивката, така и подготовката за новия сезон. Затова очаквам и умората да налегне играчите доста преди края на есенния полусезон. Но в тази странна година за целия свят всичко е простено.