Треньорът на Етър Емануел Луканов говори след поражението от Левски с 0:1.

"Вижте играхме дефанзивно, такъв беше планът. Нямахме друг вариант. Ако излезем да се надиграваме няма да имаме шанс. Искахме да затворим пространството на техните халфове. И да чакаме нещо да се случи на контраатака, ние също имаме бързи хора. Пропука се точно там. Уелтън, който проби по крилото, центрира поредната топка и там не реагирахме както трябва. Малко ме е яд, че по този начин ни вкара човек, на който играта с глава не му е приоритет. Малко нелепо пак се случи при нас. Ние си знаем срещу кой играем и на кой терен играем. Затова подходихме по този начин", сподели наставникът на "болярите"

"При нужда ще го използваме, моята идея беше, че те играят с трима нападатели и ние ако играем в четвортка те ще имат много пространства. Идеята беше точно там да затворим. Трябваше да имаме плътност между лините, което се получи в голяма част от мача. Индивидуалната класа си каза дума. Допуснахме гол по нелеп начин, можехме да допуснем и още първото полувреме, но нашият вратар спаси много. Това са възможностите ни. Футболистите се раздават всеки мач не на 100, а на 1000%. Предстои важен мач и ще гледаме да бъдем в оптимална форма", допълни той.

start-photo.bg
95 снимки

"Ние не можем да отговорим на тяхната бързина, това е бърза настилка, ние тренираме на други условия. Тук излизаме и имае 15 минути за адаптация. Нашите условия не отговарят на това. Трябваше да бъдем умни, а не глупави. Мисля, че при 1:0 имахме 1 корнер, можеше нещо да се случи при този корнер. Това ни беше идеята, от половин ситуация да я използваме максмално. Нашите мачове са други, от големите отбори само ако можем да откраднем нещо. Нормално е да играем по-затворено, няма друг вариант", каза още Луканов.

"Ще ви кажа истината, има четири картона и не исках да си изкара пети. Исках да го съхраня. Мачът с Пирин е от огромно значение за нас. Ние се опитваме срещу тях. Левски, Лудогорец и други са грандове. Ние си търсим от нашия ранг нали да си вземем необходимото. Етър заслужава много повече точки от това което има. Ще се трудим и ще натискаме до последно. Не е свършило, докато не свърши. Това искам да предам на футболистите", завърши Емануел Луканов.