Футболистът на Ботев Пловдив Емануел Току даде интервю пред клубния сайт на "канарчетата" преди гостуването на тима на Левски в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Офанзивният играч си припомни двата гола, които отбеляза в рамките на 3 минути на "сините" през месец май миналата година, за да донесе първи успех на "жълто-черните" на стадион "Георги Аспарухов" от 1990 година насам.

"Спомням си, че беше страхотен и труден мач. Преди него имахме загуба и равенство срещу Левски и беше време за първа победа срещу тях. Имах две добри ситуации и реализирах два гола, което ме направи много щастлив и помогнах на отбора да победи. Чувството да вкараш два гола за три минути на "Герена" е впечатляващо. При първия гол Реда Рабей центрира много добре от корнер, но играч на Левски опита да изчисти топката с глава и тя попадна в мен, след което я вкарах във вратата. Относно второто попадение, Реда отново центрира страхотно и аз използвах ситуацията, за да реализирам", каза Току.

Той добави обаче, че настройката за предстоящия двубой със "сините" е като във всеки един друг двубой.

"Левски е много добър отбор. Във всеки мач, в който излизам на терена, съм фокусиран върху срещата и мисля само за това какво предстои и как да победим. Няма значение дали мачът е срещу Левски или друг отбор. Не е редно да излизаш на терена с прекалено много очаквания. Най-важното е да мислиш как да дадеш всичко от себе си в дадената среща и как отборът да победи. Аз искам да зарадваме феновете с добра игра. Ние ще дадем всичко от себе си „жълто-черните“ привърженици да се наслаждават на играта ни и дано да успеем да вземем трите точки. Нашите фенове са нашият 12-ти играч. Високо ценя подкрепата от тях и искам да благодаря на всеки един от тях, който подкрепя отбора не само на стадиона, но където и да се намира. Чувството е страхотно, когато знаеш, че хората те подкрепят без значение от това как си играл", завърши Емануел Току.

Двубоят между Левски и Ботев Пловдив е в събота (8 октомври) от 20:00 часа на стадион "Виваком арена - Георги Аспарухов".