Гостуване на 12-кратния пореден шампион Лудогорец предстои на Етър във втория кръг на efbet Лига. Мачът е в събота в Разград. Първоначално бе обявен за 21:00 часа, но Българския футболен съюз го отложи с половин час заради големите жеги и той ще се играе от 21:30 часа.

Етър няма да може да разчита за мача на тримата футболисти, преотстъпени от Лудогорец за един сезон – Владислав Найденов, Илкер Будинов и Дамян Христов, по силата на споразумението между двата клуба. Контузия в предишния мач пък получи защитникът Георги Александров, но вече тренира и ще бъде в групата. Изтече наказанието на нападателя Денислав Ангелов и той е на линия за съботния мач.

„Виолетовите“ нямат никакво намерение да свалят гарда и колкото и да е трудно, ще търсят добър изход, увери старши треньорът Емануел Луканов.

„Лудогорец разполага с много футболисти, има възможност да прави ротации. Всички са много добри играчи, с висока индивидуална класа. Мачът със сигурност няма да е от лесните. Но невъзможни неща няма – Крумовград го показа, макар и с уникален късмет. И наполовината от този късмет да имаме, пак ще е добре. Отиваме в Разград и играем. Със сигурност няма да се надиграваме, ще си изчакваме моментите без никакво притеснение, надявам се да ги имаме“, коментира Луканов.