Треньорът на Етър Емануел Луканов говори пред медиите след поражението с 0:1 срещу Левски.

„Днес мачът бе по-различен от другите. С оглед нашите качества, условията, които имаме и това че играем срещу един много силен отбор, мисля, че планът, който имахме днес бе да затворим пространствата. Да уплътним линиите и да търсим контраатака. Друг вариант срещу Левски, тези футболисти и на този терен няма. Ако бяхме тръгнали да се надиграваме, мачът щеше да свърши още първото полувреме. Не мисля, че става въпрос за късмет. Единственото, което ме ядоса е начинът, по който допуснахме гол. На нас ни вкара Митков, на който играта с глава не му е най-силното качество. Единствено това леко ме подразни“, сподели той.

„Вярвах, че можем да издържим цял мач. Разчитахме, че ще вземем точка. Искахме да използваме скоростта на нашите футболисти. Едно е да тръгнеш на динамика 7-8 пъти с Уелтън, там е друго. Не е толкова семпло. Всичко е много по-различно от това, което приготвяме ние през седмицата. Условията и атмосферата тук са много по-различно, но наистина вярвах. Можехме да постигнем нещо. Както казах нашите мачове са други. Не можем да бъдем глупави и да излезем да пресираме“, допълни наставникът на "болярите".

„До тоя момент повлияха и много други фактори, които не искам да говоря повече, защото съм изморен. Мачовете минават, а ние не печелим точки. Трябват точки. Притеснително е. Мачът със Славия, този с Берое. Имаме мач с Пирин, който се очертава горе-долу задължителен“, каза още Луканов.

„Не можахме да изградим нищо на контраатака. При 1:0 тръгнахме да се показваме, но това в днешния мач не ми е притеснително. Нека да бъдем реалисти, да наведем главите, по-скромно и да чакаме нашите моменти и мачове“, завърши той.