Един от новите играчи на Берое - Жорди Говеа, определи трансфера му в тима под Аязмото като много добър шанс, въпреки че българското първенство не е топ шампионат.

„Когато президентът на Берое ми се обади, той ми предложи една невероятна възможност да се завърна в Европа. Знаех, че първенството в България не е от топ шампионатите на стария континент, но е много добър шанс за мен в една конкурентна лига“, коментира Говеа в интервю за подкаста „KilyFutbol“

„Срещам затруднения в първите дни в Стара Загора, но това е нормално. Комуникацията не е лесна, защото българският език е много труден. Повечето хора в града говорят на английски и това ми помага донякъде“, добави младият футболист.

„Хубавото е, че в отбора сме повече латиноамериканци и между нас няма проблеми. Самият град е хубав“, продължи еквадорецът.

„Разбира се, че моята мечта е един ден да играя за националния отбор на Еквадор. Това е моя мечта от съвсем малък. Еквадор е моята страна. В Еквадор се чувствам най-щастлив. Надявам се, че един ден тази моя мечта ще стане факт“, каза още Жорди Говеа.