Първенствата в Европа са към своя край и със сигурност футболната общественост е вперила поглед към предстоящия трансферен прозорец. Медиите в Полша потвърдиха, че два местни клуба имат желание да закупят офанзивния футболист на ЦСКА 1948 – Георги Русев.

22-годишният Русев е искан от Лех Познан и Погон Шчечин, като към този момент полските тимове продължават да наблюдават изявите на младежкия национал на България.

Русев е роден в Стара Загора и започва кариерата си като футболист при юношите у нас, но бързо заминава в чужбина. Развива качествата си в юношеските формации на испанския Елче, след което прави трансфер в Хетафе при резервите на клуба. Именно след това се връща в България, където играе за Септември София, но през юли 2020 преминава в ЦСКА 1948, където е и до днес.

47 снимки

В Лех Познан се готвят да се разделят с младите си таланти Михал Кристалз и Якуб Камински, след като двамата показаха много добри игри през този сезон и е твърде вероятно да напуснат столицата на Виеликополска през лятото.

При Погон ситуацията е сходна чрез Себастиан Ковалчик. Благодарение на назначението на новия селекционер в Полша и игрите му за националния отбор халфът е попаднал под радара на много от футболните скаути от Европа. Със сигурност не буди изненада, че и двата полски тима надничат към летния трансферен пазар за новия офанзивни крила, като Георги Русев е именно човекът, върху който пада фокусът. 

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 - Добрин Гьонов, пък говори пред Gong.bg за трансферната ситуация около Георги Русев.

подкрепя българския спорт