Съставът на Берое успя да обърне Ботев Враца и да изкове успех с 2:1 в последен мач от първия кръг на efbet Лига. Жан Пиер Да Силва успя да простреля Караджов в 9-а минута. Стив Траоре изравни в 21-та минута с чудесно попадения от около 20 метра. В 77-а минута Абубакар Тунгара отбеляза след спорна дузпа, отсъдена от главния съдия, което се оказа и достатъчно крайния успех. 

18 снимки

Гостите стартираха малко по-добре мача и стигнаха до попадение още в 9-а минута. След изритана напред топка от Костов и спечелена висока топка от Перея, Жан Да Силва успя се възползва от лоша грешка на Спас Георгиев и да преодолее Иван Караджов за 1:0.

Отговорът обаче на заралии не закъсня, след като резултатът беше изравнен със страхотно попадение в 21-а минута. След извеждащ пас към новото попълнение Стив Траоре, той успя да овладее и да намери горния ъгъл на вратата на Костов за 1:1.  

 

В 39-а минута домакините изпуснаха шанс да поведат.  След комбинация отляво Тунрага намери деветката Луизиньо, чийто удар обаче разтресе лявата греда на вратата на Краси Костов. 

В първите секунди на втората част Браян Переа затрудни Караджов от малък ъгъл, но стража се намеси добре. След това обаче Берое отново пое инициативата, без обаче да създава чак толкова чисти шансове. 

В 66-та минута със страхотна изява в отбрана се отчете на Браян Переа, който изчисти много коварно центриране на Симеон Мечев. 

В 77-а минута, все пак, домакините стигнаха до пълния обрат. След спорно решение на главния съдия за нарушение на Меси Назер срещу Тунгара, именно потърпевшият застана зад топката и вкара за 2:1. 

До края на мача гостите натиснаха, но стигнаха само до няколко неточни удари на Венци Христов и Кавдански от ъглов удар. 

Берое - Ботев Враца 2:1

0:1 - Жан да Силва (9)

1:1 - Стив Траоре (21)

2:1 - Абубакар Тунгара (77)

Ето и съставите:

Берое: Караджов, Мартинс, Д.Пиргов, Динков, Николаев, Юсеин, Мечев, Мартинс, Тунгара, Траоре, Луизиньо, Георгиев'

Ботев Враца: Кр. Костов, Кавдански, Фелипе, Фераресо, Ивайлов, Да Силва, Д.Генов, Атанасов, Мендоса, Переа, Атанасов;