Наставникът на Ботев Пловдив – Душан Керкез, сподели мнението си след победата над ЦСКА с 1:0 в София. Специалистът бе категоричен, че в отбора няма криза след отпадането на тима от европейските клубни турнири.

„Много тежък мач за нас. Смяната на треньора винаги носи енергия за играчите. Много беше трудно днес да победим. Този тим на ЦСКА има добри футболисти. Нормално е да бъдат в криза. Чакахме нашия шанс и знаехме, че в ЦСКА има напрежение и ще търси победата на всяка цена. Мисля че заслужено спечелихме днес. Честитя на играчите и на феновете. Мачът беше много труден”, каза Керкез.

„Имахме и други шансове освен гола, но не успяхме да вкараме. След отпадането в Европа имаше голямо разочарование в Ботев. Нормално е малко формата ни да спадне. За нас е много важно, че предстои тази почивка за националните отбор. Сигурен съм, че след нея ще бъдем по-силни.

Знам, че е трудно за Томаш да се подготви мача за два дни. Мога да пожелая само успех на Томаш. Всички виждат, че той е добър треньор. Ние не знаехме, как ще играе Томаш и ЦСКА, затова беше важно да се концентрираме върху нашата игра.  

Ако сме всички заедно можем да направим много. Няма криза в нашия отбора”, каза още Керкез. 

подкрепя българския спорт