Бившият наставник на Дунав Русе – Людмил Киров, говори специално пред Gong.bg за продължаващите проблеми в отбора на „драконите”. Положителната новина от треньора е, че има информация, че футболистите на отбора са отпътували за София преди броени минути и все пак баражният мач срещу Монтана ще се състои, след като играчите са получили "част" от дължимото, което са си изработили досега. Все пак Киров призна, че ще е много тежко бъдещето на клуба от Русе, дори ако остане в efbet Лига и през следващата година.


Както е известно, в петък, 17-и юли, Дунав и Монтана ще се изправят един срещу друг в спор кой ще играе през новия сезон в елита на българския футбол. Срещата може да гледате от 20,00 часа по DIEMA SPORT, както и на онлайн-платформата PLAY DIEMA XTRA.


Киров също така говори и за ситуацията при него след раздялата с отбора, като изрази благодарността си към ръководството на Лудогорец Разград. Причината е, че шампионът на България е позволил на младия наставник да посещава тренировките на „орлите” и да гледа как Павел Върба подготвя футболистите си.

Георги Тодоров/Lap.bg
25 снимки

„Не съм старши треньор вече, но съм заинтересован за отбора, тъй като съм русенец. Искам този отбор пак да се състезава в efbet Лига. Чувам се с някои от футболистите, имало е плащане и са тръгнали. Новото ръководство, на практика, не съществува. Има много работи, които искам да кажа, но не сега е моментът”, започна Киров пред Gong.bg.

“Не искам играчите да четат. Тръгнаха преди 30 минути (17.00 часа) за мача и среща ще има със сигурност, доколкото те ми казват. В платен отпуск съм до 20-и юли и все още се водя на работа в клуба”, акцентира Киров.

„В момента има треньор, който отговаря за мотивацията на играчите и да надъха играчите. Дано разберат силните и слабите страни на Монтана и вярвам, че са го направили. Труден мач ще е. Още докато бях треньор, бях запознат с двата съперника, тъй като бяхме сигурни, че ще играем бараж. За мен Монтана е по-добрият отбор спрямо Септември. Монтана е силен отбор, по-трудният съперник ни се падна. Септември ги напуснаха четирима основни футболисти, докато при Монтана се работи дългосрочно и отборът се окомплектова в последните 3-4 години”.

Даниел Йорданов, БТА
6 снимки

„Желая успех на футболистите на Дунав и дано запазят статута си в елита на България, но това ще е много трудно. Дори да остане отбора в efbet Лига, с оглед последните 10-12 месеца назад, просто тежко и горко”, алармира за сетен път младият треньор.

„Истина е, че от две-три седмици посещавам тренировките на Лудогорец и съм благодарен на ръководството на отбора им. Видях много работи и съм млад треньор, който иска да се развива. Искам да науча нещо и благодаря на ръководството на Лудогорец за този шанс”, завърши Людмил Киров пред Gong.bg.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.