Бившият нападател на Манчестър Юнайтед - Дуайт Йорк, критикува мениджъра Ерик тен Хаг и не се съгласи напълно съгласен с твърденията, че отборът прогресира под ръководството на нидерландеца.

Две поредни загуби в първенството от Брайтън и Уест Хем поставиха под въпрос завършването на „червените дяволи“ в топ 4, като тимът все пак е с точка пред Ливърпул и мач по-малко.

„9 загуби в рамките на сезона са нещо, което повдига въпроси. Когато водиш Манчестър Юнайтед винаги ще бъдеш съден по малките неща и грешките. Няма къде да се скриеш. Оле Гунар Солскяер има по-малко загуби от Тен Хаг в своите два пълни сезона и това са факти” заяви Йорк.

„Хората говорят за подобрения стил на игра и по-добрият футбол на отбора, като спечелената Купа на лигата и финала за ФА Къп са потвърждение за това, но не трябва да се пренебрегват и големия брой загуби в шампионата. Резултатите в първенството просто не са достатъчно добри и Юнайтед се оглежда нервно зад себе си. Тен Хаг получава похвали, когато отборът му играе добре, но трябва да поеме и негативите, когато нещата не вървят” добави той.