Бившият нападател на Арда Кърджали Елиша Сам разкри за расистки проблеми в съблекалнята на клуба през миналия сезон. Роденият в Белгия 195-сантиметров таран се присъедини към тима през лятото на 2019 година, но след 3 гола в 17 двубоя напусна през юни, а впоследствие подсиса с английския Нотс Каунти.

"През лятото на 2019 години дълго време се надявах и очаквах оферта от Белгия или Холандия, но такава не дойде и трябваше да разгледам други възможности. Предложението на българския първодивизионен Арда Кърджали беше най-конкретно и ми предлагаше интересен проект, което в крайна сметка ме убеди да приема. Но когато се присъединих към отбора бързо ми станя ясно, че това в действителност не е така. Освен мен, в състава имаше още много чужденци. Част от тях трябваше да останат резерви и не го приемаха. В съблекалнята се оформиха два лагера, а това доведе дори до расистко напрежение. Никога не съм се чувствал застрашен физически, може би заради ръста ми, но другите неща бяха неприемливи", сподели той пред hln.be.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.