Треньорът на Локомотив София Данило Дончич отговаря на въпроси на медиите по време на награждаването на Димитър Митков за най-добър играч на 18-ия кръг в efbet Лига. Наставникът на "железничари" заяви към какво може да се стреми отбора.

"Винаги е трудно за един треньор, когато поеме отбора в средата на първенството, много неща вече са направени. Може би аз щях да ги направя по друг начин. Радвам се, че от началото на септевмри нещата много бързо станаха по-позитивни. Мисля, че успях много бързо да анализирам нашите футболисти и качествата им. Изиграхме може би 2 мача на слабо ниво", сподели Дончич.

start-photo.bg
17 снимки

"Като цели никой не ми е давал. Само да взимаме точки и да се опитаме да вдигнем отбора на по-високо ниво. Със сигурност с добра подготовка и още 1-2 попълнения ще направим добри резултати и ще се стремим за средата на таблицата, което е реалност в този момент, както и първото място в тази група и място за Лига на конференциите, което ще е голям успех", допълни наставникът на "железничарите".

"Няма време, мачовете идват седмица след седмица, откакто аз съм треньор взехме двама футболисти и благодаря на ръководството и собственика, че успяхме да направим тези трансфери. Те бързо се съединиха с другите момчета и вече показват, че можем да разчитаме на тях. За зимната подготовка - нека първо завършим тези два мача с Пирин и Арда и след това ще седнем и ще мислим върху селекцията", сподели още той.

Дончич се върна към момента, в който е получил покана да е треньор на Локомотив София.

"Аз играх за Локомотив София, бях помощник треньор тук, нямаше как да кажа не. С всички ръководители в отбора сме приятели, аз дойдох да помогна и ако успеем да направим нещо повече. На Локо София никога няма да откажа"

"Това е психология, да не се лъжем, моралът и самочувствието не бе добро. Подобряваме се с добри резултати и добра игра. А по-добра игра се вижда от седмица на седмица. Играем по-свободно с отборите, които не са задължително да ги биеш. Мисля, че състоянието ни се подобрява. Надявам се с всеки мач да сме по-добре"

"В този момент, мачът в неделя с Пирин и може би за 2023-а е най-важният мач. Разликата е три точки, играем на техен терен. Имат добра публика, футболистите им играят с по-голямо самочувствие. Ще е тежък мач", завърши Дончич.