Сръбският наставник на Локомотив София – Данило Дончич, призна, че загубата с 0:6 от Ботев Пловдив е била грешна стъпка, но остана доволен от реакцията на играчите му при победата с 2:0 над Ботев Враца като гост.

Предводителят на столичните „железничари“ похвали футболистите и обобщи защо според него тимът играе по-добре като гост, отколкото вкъщи.

startphoto.bg
57 снимки

„Беше много труден момент след 0:6 от Ботев Пловдив и седмицата беше тежка. Трябваше да вдигнем главите и да се мотивираме. Имахме 8 тренировки и заниманията бяха яки. Анализирахме и добре Враца, които имат 2-3 качествени играчи, които ги неутрализирахме. Те влязоха по-добре през първото полувреме и направиха 3-4 сериозни положения, но за наш късмет не вкараха. След 30-ата минута контролирахме играта и заслужено победихме“, започна сърбинът.

„Видях промяната при играчите. Тактическата дисциплина беше на ниво за разлика от Пловдив. Момчетата заслужават похвалите и бяхме на 100% днес. Това е идеята за нашата игра. Ако продължаваме така, можем да печелим точки и да завършим в средата на класирането“, продължи Дончич.

„Не сме колебливи у дома, а противниците ни силни. Лудогорец, Черно море, ЦСКА 1948. Трябваше да играем според нашите възможности, но играем по-добре навън, макар че имахме и по-слаби противници при гостуванията“, завърши Дончич.