Всички сме чували и се възхищаваме на работата на някои от най-гениалните треньори в съвременния футбол като Пеп Гуардиола, Карло Анчелоти, Жозе Моуриньо и много други. Но и те, както всички други са минали по дългия път от обучението през най-ниските нива на футбола, до битките за трофеи и големите дербита.

В България пък сме свикнали да казваме добри треньори и затова все по-често се залага на чужденци да водят родните тимове. А истината е съвсем различна. Българската треньорска школа по футбол е на доста високо ниво и това е оценка от УЕФА.

„Ако вярваме на оценката, която дава УЕФА на българската треньорска школа, то тя винаги е положителна. Ние сме убедени, че нашите треньори в някои отношения са дори по-подготвени. Безспорен факт е, че най-големите успехи на нашия футбол са постигнати с български треньори”, сподели Нестор Юруков, ръководител на курс УЕФА А лиценз.

Какво каза още той за трудностите и перипетите през които преминават кандидат-треньорите, чуйте и вижте във видеото от предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.