В "Домът на футбола" отново бяха разгледани много интересни теми, като в рубриката "100 години организиран български футбол" имате възможност да се насладите на важни моменти от историята на българския футбол, които са оставили отпечатък върху него. Треньорът на националния отбор на България от края на 90-те години от миналия век говори именно по тази тема.

"Поколението на Стилиян Петров, Мартин Петров, Бербатов, Пеев, Йовов, Бачев...аз имах възможност да работя с тях. Успях да им вляза в душичката, както обичаме да се изразяваме. Те много добре познаваха мен, а и аз - като характери, личности, като поведение на и извън терена. Още тогава си личеше класата във всички тези състезатели. Подходът им намекваше за един голям потенциал, който те успяха да развият и да го покажат", заяви той.

Друг бивш национален селекционер Пламен Марков също се върна към своите спомени, когато бе на този пост.

"Благодаря на Красимир Балъков, че се върна в националния отбор, тъй като бе взел решение да не участва. Водих няколко разговора с него и той се съгласи да се върне. Имаше сериозен принос в първите четири мача, в които беше и капитан на отбора по естествени причини, както и сплотявайки по-младите и неопитни играчи. Със сигурност повлия сериозно на нашето класиране. Не подценявам и всеотдайността и представянето на другите играчи. Краси Балъков беше много важен играч. Отказването му след мача с Естония беше много голям проблем за отбора, защото губихме един от лидерите си.

Той се отказваше и от клубния си отбор - тогава Щутгарт. Водих разговор с Балъков, но стигнахме до убеждението, че няма как да играе при нас без клубен отбор. Втората половина на мачовете успяхме да се класираме", коментира Марков.

Повече може да видите във видеото!