Членът на Изпълкома към БФС и благодетел на Лудогорец - Кирил Домусчиев, взе участие на брифинга след заседанието, което се проведе в "Бояна" на 15-и май. Домусчиев коментира финансовата част при "орлите" след зададен въпрос по темата, признавайки,че всички в Лудогорец получават заплатите си на време и няма нито един служител от администрацията, който да е бил уволнен в периода на извънредното положение.

LAP.bg / БГНЕС
31 снимки

„Трябва да разберете, че много неща не зависят от Българския футболен съюз. Това решение днес стана факт  благодарение на разговори между министерството на здравеопазването и на спорта. Предполагам, че са го обсъждали в детайли и с оперативния щаб. Трябва да се съобразим, подготовката, върху която се работи и да копираме от Бундеслигата, за да се приложат и за тези първенства. Всички са показали желание да започваме да играем, всеки иска да играе, да има публика, но някой неща не зависят от нас“, акцентира Кирил Домусчиев.

„Приходите не идват само от успехите на Лудогорец в евротурнирите, а и от добрата работа с рекламодателите. Нормално е всеки един клуб, дори и най-успелият, да е засегнат. Много медии спряха рекламата, после мислят за съкращения, орязване на други разходи. Лудогорец нормално е засегнат, но ние плащаме на всички заплатите. Не сме уволнили нито един човек от администрацията. Може би с изключение на Лукоки. Ние плащаме огромни осигуровки. Нормално е като изряден данъкоплатец да се възползваме от тази мярка и да получим малка част от това, което даваме. Ние внасяме милиони в държавата. Смятам, че всички клубове са засегнати от кризата. Има хора с изтичащи договори. Давам пример с Кешеру – продължихме. Доста по-ниско условия, да, тъй като кризата е в цяла България. До 50% са свалени заплатите на играчите с изтичащи договори, но повече подробности от Петричев”, каза Домусчиев.

„Апелирам към всички клубове да вземат всички мерки и играчите да са в такава изолация, че хем да проведат подготвителния период до 5-и юни, но и да се запазят здрави. Ако не са, тогава няма да можем да започнем по настоящите закони да играем. Всичко зависи от самите клубове, защото препоръки даваме и ще даваме. Има специална група от експерти, които съгласуват нещата с министерствата, но си зависи от клубовете. Ако те искат да саботират първенството, нищо няма да се получи. Призовавам за дисциплина, за да стартираме”, каза още собственикът на Лудогорец.