Лекарят на Славия - Дениз Йълмаз, разказа от първо лице за кошмарния инцидент с Георги Петков. Стражът се сблъска с Жорди Кайседо на мача с ЦСКА и глътна езика си. Именно Дениз и лекарският щаб на "белите" реагираха бързо и точно, за да помогнат на 45-годишния ветеран.

„Гошо буквално се бореше за живота си. Когато хукнах и отидох да видя какво става, гледката не беше за всички. Обръщайки Петков, видях, че целият е посинял. Започнах да действам веднага. Извадих езика му. Но знаете ли какво се случи – той после още два пъти гълташе езика си. Общо три пъти. Получи гърч, започна да рита с крака. Задушаваше се и щеше да умре в ръцете ми!“, разказа Дениз пред Блиц.

Антон Узунов
98 снимки

„Когато се пооправи и се надигна, аз видях, че е много неадекватен. Попитах го какъв е резултатът, а той само гледаше едвам-едвам. Когато след втория и третия ми въпрос: „Къде си в момента и кой ден сме?“ не последваха никакви отговори, усетих, че нещата не са добре. Че Гошо е получил тежко комоцио“, добави Йълмаз – спасителят на Гошо Петков.

След това дойде и проблемът с линейката, чиято врата заяде. Дениз и треньорът на вратарите на Славия Радо Станев успяха да я отворят с дърпане и ритници,  след което Петков беше откаран във ВМА.

Там направените скенери на глава и бял дроб показали, че няма нищо притеснително. Очаква се Гошо да бъде изписан утре.