Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов заяви пред DIEMA SPORT, че "червените" не са имали избор и е трябвало срещата срещу ЦСКА да бъде отложена заради големия брой заразени с COVID-19 в тима.  


„В  понеделник ние входирахме писмо, че имаме 11 футболисти с положителни резултати за COVID. НА следващия ден беше отменен мача срещу Локомотив Пловдив и ние очаквахме да бъде отменен и мачът ни с ЦСКА, тъй като нищо не се променя в карантината на футболистите, които бяха запасани в документа. За съжаление, в сряда вечерта, получихме отказ това да се случи от спортно-техническата комисия и ние се обърнахме в днешния ден към Апелативната комисия, с надеждата, че ще преразгледат решението. Досега шест, седем отбора се възползваха от това правило и трябваше да има феърплей. За съжаление, Апелативната комисия също се изказа в негативен аспект и за нас оставаше или да се правят ситуации, които нямаше да са добре за българския футбол или да пишем, че искаме да се отложи срещата, тъй като нямаме нужния брой футболисти“.

„Причината не мога да я намеря. През цялото време, от понеделник, водим активна кореспонденция с БФС. Предложихме наша програма, която да удовлетвори всичките наредби и правила на БФС. За съжаление, тя не беше приета. Изпратихме писмо до Българската професионална футболна лига с молба да се пусне запитване до отборите от първата шестица дали са съгласни с промените, но и това запитване не беше допуснато до клубовете. Това решение потъпква феърплея и равнопоставеността между отборите, защото, както ние може да се каже, че сме ощетени, така и ощетен е отборът на Локомотив Пловдив. До голяма степен ощетен е и отборът на Арда, който има финал за Купата на България и ще има един мач повече. Според мен имаше възможност да се изиграе тази среща и ние имаме огромно желание, защото това е двубой с голям емоционален заряд, дългоочаквана среща за всички фенове в България. Голяма възможност за израстване на младите ни футболисти. Това щеше да е истински празник да го организираме, но щеше да е нервен празник“.

„Не съм виждал такова решене да разделя редовен сезон от плейофи. Споменаваше се, че няма въпросни дати. Ние представихме такъв вариант. Говореше се, че ще бъде ощетен българският национален отбор. Според плана ставаше дума за един ден. Баражът за Лига на конференциите да бъде изигран на 28, а не на 26 май“.

„Възможността да изведем 11 футболисти от първия обор я нямаше. Освен 11-те футболисти има още четири или пет, които имат симтпоми. Тестовете им не дават положителни резултати, ние ги тестваме всеки ден. Отделно, в треньорското ръководство имаме трима служители, които са под карантина. Имахме един голям бум в края на миналата и началото на тази седмица“.

„У нас има горчивина от това, което се случи. Правилото не е до край уточнено и може би е трябвало да бъде формулирано по друг начин. От друга страна, отлага ни се мача с Локомотив Пловдив. Ние не сме променяли нашите документи, които сме входирали, а три дена по-късно не ни са дава право да играем срещу отбора на ЦСКА“.

„Още от понеделник ни е сме в кореспонденция с БФС. Те знаеха за проблемите и, че се задълбочават. Надявам се да подходят разумно и ще разберат, че такава среща нямаше как да има. Постъпихме изключително коректно, като заявихме, че не можем да организираме подобна среща. Ще имаме затруднения със спортната форма. Мачът с Арда е на 12 май, а на 11 май изтича карантината на шестима футболисти. Ще има преквалифициране на дадени позиции. Поне крайният резултат ще бъде решен на „зеления килим“, а не по служебен път“.

„Ще играем предимно с млади футболисти. Това е пътят да направим един силен отбор, продукт, който да бъде харесван от хората и да се борим с най-добрите отбори“.

Накрая Гьонов коментира и смяната на формата в efbet Лига от следващия сезон:

„Форматът беше интересен тази година. Сами виждате каква е борбата за изпадне, за седмото място, в първата шестица. Поради тази причина този формат ни харесва, няма възможности за манипулиране на резултати, което е най-важното за българския футбол. Докато един формат с 16 отбора би дало подобни предпоставки. Затова твърдо считаме, че това е правилният формат“, завърши Гьонов.   


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.