Двама от основните футболисти на Локомотив София Валентин Николов и Мики Орачев подновиха днес пълноценни тренировки с тима. Завръщането на двамата съвпада с представянето на новия треньорски щаб на тима начело с Красимир Балъков.

Валентин Николов прекара малко над 25 дни с ортопедичен ботуш на крака заради травма на глезена, получена преди мача с Лудогорец на 16-и март. Въпросната контузия го извади и от състава на младежкия национален отбор за мача с Полша, спечелен от "лъвчетата" с 1:0. И след като преди седмица свали шината, днес той започна и пълноценни занимания.

Мики Орачев, който се завърна на стадиона в "Надежда" от ЦСКА 1948 през зимата, е записал през пролетта едва два мача. 28-годишният ляв бранител има едва два мача, но не е играл заради различни мускулни травми от 25-и февруари. За Орачев годината може да се смята за лоша, тъй като и в ЦСКА 1948 имаше подобни проблеми и там записа едва пет срещи.

startphoto.bg
38 снимки

"Реално бяхме длъжни да търсим промяна, защото сезонът не се развива никак според нашите очаквания. Ситуацията и в клуба, и около клуба е с много въпросителни. Надяваме се, че новият старши треньор и хората от екипа му ще внесат свеж въздух, както се казва. И с нова енергия ще се класираме спокойно в горната част на нашия плейоф", коментира за БТА вицепрезидентът на Локомотив София Валентин Николов. Относно информацията за разговори за нов договор между клуба и един от партньорите в момента, за момента няма яснота в каква посока ще се развият те.

Той добави, че днес собственикът на клуба Иван Василев е претърпял операция в клиника в Лайпциг. Хирургическата интервенция беше планирана и няма основание за притеснение след нея. За момента не се знае кога бизнесменът и бивш нападател на "червено-черните" ще бъде изписан да се прибере в България.

Новият старши треньор Красимир Балъков и Локомотив София откриват плейофа за оцеляване в неделя (28-и април) от 15:15 часа като гости на Хебър Пазарджик.