Националът от Черно море Виктор Попов ще се завърне в игра при домакинството срещу Арда във вторник. Заради контузия десният бек пропусна последните две срещи на родния си тим срещу Пирин за първенство и Литекс за Купата на България, но вече е възстановен. 

Левият халф-бек Александър Василев, който отсъстваше по-дълго заради възпаление на сухожилие, също пребори болките и поднови занимания. Възможно е той да попадне в групата за двубоя с кърджалийци. 

Под въпрос обаче остава Мазир Сула, който от известно време се бори перманентно със здравословен проблем. Полузащитникът игра срещу Пирин, но после са се получили усложнения, заради които пропусна мача в Ловеч. 

След загубата от Литекс за Купата на България треньорът Илиан Илиев е вдигнал мерника на поне трима играчи. Те най-вероятно ще бъдат изпратени в дубъла, а някои дори могат да се разделят с клуба през зимната пауза. Още в Ловеч Илиев, който на следващия ден бе назначен за национален селекционер на България, се закани, че част от резервите са пропиляли своя шанс да играят повече за Черно море.