Ново развитие по отношение на изграждането на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. В понеделник Граждански съвет за Обществена подкрепа излезе със съобщение, в което се посочва, че в общината се е провела среща, на която се е обсеъдил срокът за избора на изпълнител и на надзор на съоръжението.

"Вчера 21.09.2020, в Община Пловдив, се проведе среща със заместник кмета Пламен Райчев. На срещата се обсъди срокът по процедурата за избор на изпълнител и процедурата за избор на надзор на строежа.
Във връзка със срока за избор на изпълнител, от Общината считат, че четири седмици за избор на изпълнител са реалистичен срок, в който експертите ще се справят", съобщават от Гражданския съвет.

Другото, което предстои, е подписване на договор за авторски надзор с архитект Савов – авторът на проекта за стадион "Христо Ботев".

Процедурата за Конкурса за надзора на строежа в момента върви, има три оферти и вероятно ще има избран изпълнител преди изпълнителя на стадиона.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.