Днес ще бъде обявено името на победителя в юбилейната 60-та анкета за Футболист на годината. Поради противоепидемичните мерки в страната, церемонията ще бъде изцяло онлайн и стартира в 18,30 часа днес.

95 спортни журналисти от 37 медии гласуваха в 60-ото издание на анкетата "Футболист на годината", организирана в партньорство от "Дакс Медия", Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз.

Основен акцент на юбилейното издание ще бъдат легендарните фигури, печелили анкетата от 1961 г. до наши дни.

На церемонията ще стане ясна призовата тройка при българските футболисти за 2020 година след гласуването на спортните журналисти. Ще бъде обявен треньор №1 на България и неговите подгласници.

Ще станат ясни и най-добрите футболисти в българското първенство за 2020 година - най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-добър нападател, най-добър чужденец, най-прогресиращ млад играч.

Ще бъде отличен и №1 на България в женския футбол. За пета поредна година ще бъде връчена и специална награда "Лъвско сърце – Трифон Иванов". Ще бъде оповестен и изборът на феновете за най-красив гол в България за 2020 година.

Всичко най-интересно от церемонията ще може да намерите в Gong.bg!