Детско-юношеската школа на Ботев Пловдив записа най-успешния си сезон за последните 10 години. За първи път "канарчетата" са в призовата тройка на крайното класиране и в трите елитни юношески групи.

В първенствата на U19, U17 и U15 "жълто-черните" записаха много добри резултати, като при U17 момчетата на Георги Онов до последно бяха в битката за титлата, но решението за прекратяване на първенството ги остави на 3 точки от лидера Септември в крайното класиране.

В турнира за Купата на БФС "жълто-черните" таланти достигнаха до полуфиналите при две възрасти – родените през 2004 и 2006 година. На този етап няма яснота дали Купата ще продължи или надпреварата ще бъде анулирана.

През настоящия сезон множество юноши попаднаха в тренировъчния и мачов процес на представителния мъжки отбор на "жълто-черните". Талантите от школата Станислав Работов, Станислав Шопов и Димитър Тонев се утвърдиха в състава на Ферарио Спасов и записаха участие в редица мачове на "канарчетата" в efbet Лига и Купата на България.