Председателят на Сдружението "Левски на Левскарите" - Димитър Костадинов, говори след излизането си от събранието на акционерите в „синия“ клуб.

„Напуснахме залата, то не беше и зала. Не искам да звуча емоционално. Според мен се извърши поредното посегателство срещу левскарството. Беше отстранен представител от НС с неприемливи аргументи. И по-точно защото обявил, че Ивков си върши добре работата. Ние смятаме, че нашият вече бивш представител е длъжен да изразява мнението си и с право. Ивков и Стоилов се превърнаха в лидери на левскарството. Тези хора трябва да си вършат работата. Това е, което мога да ви кажа. Не желаем да участваме в този фарс“.

„Ние легитимираме това събрание с присъствие. Стоилов работи така добре заради работата си с изпълнителния директор. С Ивков днес и дума не съм си казал. Така наречените „забранени“ трансфери, бяха забранени от висшето ръководство в лицето на мажоритарния акционер. Тези невероятни суми бяха изработени от старши треньора и изпълнителния директор и уменията му да преговаря. Тези клубове продължават да имат интерес. Знаете какъв беше интересът към наши футболисти преди да дойде Стоилов. Това е работещият тандем и не бива да му се пречи. Това зависи от човека с голямото картонче, с повечето акции“.

51 снимки

„Петър Ганев блокираше назначаването на адвокат за Общото събрание. Не мога да коментирам действията на организираните фенове. Говоря от свое име. В момента съм председател на „Левски на Левскарите“. Нека тези, които пречат на пътя, по който тръгна Левски, да напуснат. Нека не пречат. Хората, които бяха обвинени, че лъжат – Ивков и Стоилов. Този, който ги обвини, нека направи както казах горе – единственото достойно и правилно за Левски решение. Не съм преброител. Не знам съотношенията. Залата беше разделена на две. Няма как да си заравяме главите в пясъка. Ние не искаме власт пари или каквото и да било. Искаме доказалите се във времето да работят в бъдеще“.

„Представител на привържениците беше набеден, че не слуша. Че говори неща, които не се харесват. Дава положителни оценки на изпълнителния директор. Ганев затова е в НС. Да прави анализи и да дава оценки. Ако Сираков смята, че не трябва да има такива хора – окей. Да ги отстранява“.

„Ние мерки предприемаме толкова, колкото да информираме общността. Направихме среща с привържениците. Прикриваха се проблеми от фенове. С невярна информация, манипулации. Коментираме увеличаване на капитала на дружество, което да взима пари пак от нас привържениците. Очевидно се налага ние отново да даряваме и да взимаме акции на петорна от номиналната цена. Защото сталибилност няма. Сега искат ние да платим по-голяма сума, защото провалиха сделки по трансфери. Ние за пореден път плащаме сметката. Това стана и през 2020-а година, и в началото на 2022-а. Тези приказки за светло бъдеще и финансова стабилност са неверни. Хората, които работят и имат нечувани успехи, са без условия за работа. Няма да цитирам старши треньора, но той не ходи щастлив на работа. Не даде оставка след първия мач за Купата. Сега знаете какви неща се говорят за него. Бъдещето ще покаже какви са проблемите и решенията“.

„Не мога да си позволя да говоря от друго име, но това е знак, че не се върви накъдето трябва. Прогнозите ми не са добри, не очаквам нещата да се оправят и не очаквам безметежно бъдеще. Дано не се стига до още по-неприятни неща. Нека решим за стадиона, съдбата на Левски. Левски не е риалити шоу или Фейсбук атракцион, а футболен клуб с доста сериозна посещаемост Нека стадионът реши кое е правилно за Левски. Опасявам се, че не се взимат добри решения“.