Футболист №1 на България за 2019 година Димитър Илиев сподели пред Diema Sport подкрепата си за Левски и изрази надежда, че, въпреки финансовите проблеми, „сините“ ще се стабилизират.

„Надявам се максимално бързо да се реши техния проблем, защото е жалко да гледаме един от най-големите български клубове да е в такова състояние“, каза Илиев.

Капитанът на Локомотив Пловдив бе категоричен, че няма как и неговите съотборници да подценят полуфиналите за Купата на България с Левски, независимо от неуредиците при „сините“.

„Срещу Левски винаги е трудно, в каквото и състояние да е. Виждаме, че и тяхната фенска маса става още по-сплотена, въпреки че няма да са на трибуните, за да им помагат, но това в много случаи може да повлияе позитивно на отбора, защото може да ги обедини“, добави още той.

Димитър Илиев призна, че е имал разговор с ръководството, в който е бил уверен, че на този етап Локомотив Пловдив е стабилен в икономически план.

„Водил съм разговори с нашия президент. Уверява ни, че нещата са преценени и при нас няма да се усети кризата толкова“, заяви капитанът на „черно-белите“.

Гледайте цялото интервю на Димитър Илиев утре в предаването "Домът на футбола" по DIema Sport.