Нападателят на Локомотив Пловдив – Димитър Илиев, направи интересно изказване след равенството 1:1 срещу ЦСКА на стадион „Българска армия”. Именно Илиев, който асистира за попадението на „смърфовете”, бе избран за Играч на мача.

В заключителните минути на срещата капитанът на ЦСКА Юрген Матай пропусна дузпа за „червените”, а Илиев направи препратка към миналия двубой на столичани срещу Септември, който те спечелиха с 1:0 след неспортсменска проява именно на нидерландеца.

“По традиция се получи много оспорван мач. В последните години не губим тук, продължихме тази традиция. Доволен съм от отборното представяне. Започнахме много зле мача, бяхме стъписани, получихме бърз гол, но по средата на първото полувреме поехме контрол върху мача и заслужено успяхме да изравним”, коментира нападателят за мача.

"Имахме ситуации, в които можеше да вкараме и втори гол. Късметът ни се усмихна, а може би има и Господ. След това, което направи Матай в предишния кръг, има карма. Когато спечелиш по такъв начин, виждаме, че в следващия мач Господ ти го връща", каза още той.

"Мисля, че ЦСКА имаха само една ситуация след първия гол, когато нашия вратар спаси. След това не мисля, че са имали някакви ситуации. Само изритани топки, така стана и дузпата, нелепа ситуация, с която можеше да загубим мач, който не заслужаваше да загубим.

И аз имах една ситуация, която пропилях. Може би трябваше да стрелям вместо да подавам. Матеус също имаше чиста ситуация. С оглед на играта мисля, че равенството е справедливо. Можехме да спечелим, но и те можеше да спечелят. Мога да похваля всеки един от момчетата, защото дадоха максимума.

Залогът е голям. ЦСКА се бори за титлата, ние си имаме наши цели и гоним класиране в Европа. Нормално е, когато има напрежение да има и скованост на моменти. Имаме и млади момчета, които тепърва ще трупат самочувствие и ще изглеждаме още по-добре", сподели още Димитър Илиев.