Треньорът на Спартак Варна - Димитър Димитров, даде пресконференция преди гостуването на Черно море в дербито на морската ни столица. Херо сподели, че не очаква феърплей до края на първенството, в което отборът му е замесен в битката за оцеляване. 

startphoto.bg
10 снимки

"Божидар Васев ще пропусне със сигурност. Родни Антуи също, той е с извадено рамо, Жоао Марио има мускулен проблем. Проблематично е участие на вратаря ни, защото той имаше проблем с връзката на коляното", разкри Херо. 

"Дербито си е дерби. Без значение откъде съм. Надявам се да бъде културна, коректна обстановка, да го няма този антагонизъм. Надявам се между щабовете и футболистите да го няма това нещо. Да бъде коректен мач и по-добрият да спечели."

"Много ми беше тежко. Не мога да повярвам, че по такъв наивен детски начин могат да се загубят две точки, които са така важни за нас за оцеляването. Не мога да приема, че така могат да се загубят точки в рамките на минута", каза Херо относно равенството 3:3 с ЦСКА 1948. 

"С изключение на мача с Берое не мога да имам претенции към тези момчетата. Знам техните качества и възможности. Мисля че почти винаги играят на върха на своите взможности. Лошото е, че допускаме такива елементарни грешки, които ни костват. Дали неумението пред гола, или тези грешки в защита ни костват много точки. Когато видя, че един човек се влага и се раздава не мога да имам претенции към него."

"В атака не мога нищо да сбъркам, даже да искам. Само един човек имам в нападание. За останалите имам идея, но няма да ви казвам състава сега. Надявам се да няма контузии."

"Аз нямам друг вариант освен да бъда оптимист и този оптимизъм да го показвам и да заразявам състезателите. Все пак имам шансове. Трудно е. Когато дойдох не съм казвал, че ще е лесно. Селекция много трудно се прави зимата. Особено за отбор, който е последен. Много футболисти ни отказаха. Опитваме се да играем добър футбол - в повечето пъти се получава, но като резултати все още поради много причини не се получава."

"Не очаквам феърплей и това се потвърждава. Виждате определени резултати на определени отбори, които са меко казано съмнителни. За мен има грешка в самата схема. Не трябваше да са шест отбора, а четири. Тези, които са на 11-о и 12-о място, ако имат точки, стават кръводарители - подаряват. Освен това тези отбори, които остават в четворка трябваше задължително да играят по два мача, за да има честност и коректност и да се види тогава реално срещу конкретни противник дали заслужаваш да останеш, ли не. Сега единият отбор ще трябва да играе два домакински мача и три навън. Това е липса на равнопоставеност, не е коректно направено.  Такъв е регламентът, за съжаление. Хората, които са го мислили, не са го направили правилно."

"Този отбор дълги години играе заедно. Знам какво значи тази спойка. Получава се нужната спойка като колектив, което е плюс за тях. Второ дълбочината на състава. В дерби мачовете не е важно класирането, а настройката и нагласата на самите футболисти", каза Димитров за Черно море. 

"На режим ще бъдем, но тренировъчният процес ще бъде с тонизиращ характер. Времето е малко, а ние играем с малко хора, нямаме възможност за ротации. Тези хора трябва да ги възстановим максимално бързо."

"Аз лично поддържам добри отношения с Илиан Илиев. Дали затова, че съм дошъл в Спартак се е получил разрив не знам. Винаги сме си звънели, сме си честилили празници и т.н. Откакто съм дошъл в Спартак, не сме се чували", завърши Херо.