Наставникът на Спартак Варна Димитър Димитров – Херо даде своя коментар за сблъсъка между Спартак Варна и Ботев Враца, спечелен от варнернци с 2:1.

"Не знам дали победата е закономерна, иска ми се да е така. Първите 20-25 минути имахме надмощие, после загубихме инициативата. След като вкарахме втория гол, Ботев Враца бе по-активният отбор. Тежък, труден мач, но е много тежко, когато на всяка цена трябва да спечелиш. Убеден съм, че качествата и възможностите на нашите футболисти са по-големи, но напрежението явно ги сковава, колкото и клиширано да звучи", сподели наставникът

"Ефективността пред гола беше различното от мача в Пазарджик. Там имахме надмощие, но липсваше завършващата фаза. Гледайки гола сега, видях ужасна грешка на позиционирането на нашите играчи. Днес нямам причина да казвам, че нашите футболисти не са показали характер и желание. Имаме лимит на качествата на възможностите, които понякога ни пречи да решим и да спечелим мачовете", добави Димитров.

"Тази победа беше изключително важна и се надявам да даде нужната увереност и самочувствие, за да можем да търсим и следващи успехи", завърши Херо.