Помощник-треньорът на Лудогорец Светослав Дяков призна, че "орлите" не са изиграли никак добър мач при загубата с 0:1 срещу Пирин. Той поздрави "орлетата" за себераздаването и добави, че ще трябва да бъде анализиран днешния мач, за да не се стига до подобни представяния отново. 

„Изиграхме много посредствено първо полувреме. Не играхме, както подобава на шампион. Мислехме, че ще е лесен мач, но Пирин ни показа, че не е така“, започна Дяков.

„През второто полувреме имахме превес, но чистите положения бяха много малко. Не сме доволни. Трябва да спечелим такива мачове на всяка цена. Вместо да намалим разликата до ЦСКА, тя се увеличи. Не сме се предали, ние сме Лудогорец и ще се борим до последния мач, без други оправдания“.

„Ние гледаме само себе си. Добре е дошло конкурентите да ни губят точки, но ние знаем, че ако сме на познатото ниво, няма кой да ни спре. Не сме притеснени за представянето на другите отбори. Длъжни сме да се вдигнем. Имаме необходимата класа и се изисква от играчите да повишат енергията и качеството в мачовете. Знаем, че можем и трябва да го покажем на терена“.

„Може би липсва в известна степен опит, но знаем, че градим млад отбор. Това не е оправдание. Ние сме шампиони и трябва да играем по доста по-различен начин. С две думи Пирин ни показа как трябва да играем. Това са момчета с много проблеми, но показаха, че трябва да си гладен и да мислиш само за футбол. Поздравявам играчите на Пирин“, завърши той.