Дефанзивният халф на Пирин – Светослав Дяков даде пространно интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Бившият халф на Лудогорец говори за дуото начело на Пирин, което замени Уорън Фийни, предстоящия край на състезаталната му кариера и спомените, които му е донесло гостуването на Лудогорец с екип на благоевградчани.

„За отбор като Пирин това е много голям успех. Да вкараш 5 гола като гост на шампиона е страхотно. Има го факторът късмет, а пък и те не са в перфектно състояние. Доста голяма съвкупност от фактори е този успех. Губихме много мачове детински за жалост. Но пък вече доста добре се познаваме като отбор, цял полусезон играем заедно“, започна Дяков.

„Надявам се че Митревски и Михтарски ще останат с нас. Те дадоха своя принос за успеха. Ние в нашия край си обичаме хората родени в региона. Пирин винаги се е славел с качествени юноши и се надявам през втория полусезон да се представим по-добре. Всичко си зависи от нас. Важно е да направим добра подготовка, защото сме длъжници на феновете“.

„В Разград се чувствам много приятно. За първи път влязох в другата съблекалня. Доста странно беше, но аз съм професионалист, давам всичко от себе си за отбора. Вижда се, че Лудогорец е разклатен, но смятам, че ще станат шампиони“, сподели той.

„За да пробие българин в Лудогорец трябват много качества. Трябва най-вече характер. Важно е колко шанс получава един играч, но шансът се заслужава с усърдна работа.

Имам хиляди спомени от Разград и от много други стадиони.

“Предполагам, че от лятото няма да играя футбол. Аз съм готов за живота след футбола. Все пак не обичам да взимам прибързано решенията“.

„Моето желание винаги е Пирин или Лудогорец В момента нищо не се знае, предпочитам друга длъжност, не треньорството. Пожелавам не само на феновете на Пирин, а на всички да са живи и здрави“, завърши сърцатият халф.