Вчера от Ди Си Юнайтед обявиха официално, че са си осигурили услугите на вече бившия нападател на Левски Найджъл Робърта. Американците разкриват, че привличането му е станало благодарение на специален фонд, с който всеки един клуб от лигата разполага.

„Ди Си Юнайтед си осигури нападателя Найджъл Робърта с постоянен трансфер от българския Левски София, като за целта използва средства от специален фонд. Робърта ще се присъедини към "черно-червените", когато получи виза и премине успешно медицински прегледи“, пише в съобщението.

Средствата, които клубът използва, са от фонд, който всеки клуб има. Той е за целево разпределение на парите, а за сезон 2021 всеки отбор разполага с по 2.72 милиона долара в него. Сумата може да се харчи единствено за привличането или преподписването с „футболисти, които могат да окажат веднага влияние върху представянето на състава“. Това е при положение, че стойността на трансфера и заплатата на играча надхвърлят 530 хиляди долара.

За правата на Роберта Левски ще получи 1.2 милиона долара, както и процент от бъдеща продажба на стрелеца.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.