Шампионът Лудогорец постигна една от най-сладките си и със сигурност най-трудната си победа от началото на сезона. Момчетата на Стойчо Стоев сътвориха пълен обрат в гостуването на Черно море и надделяха с 2:1 в много зрелищен мач, който в края обаче се превърна в битка на нерви. 

Домакините летяха по терена преди почивката и имаха куп ситуации, но реализираха само една чрез Родриго в 28-та минута. Почти веднага обаче Дан Битон изравни и развръзката остана за второто полувреме. Тогава на сцената излезе Марселиньо. 

Бразилецът прекъсна едномесечното си изгнание извън първия отбор на "орлите", появявайки се на терена в 72-та минута, а само две по-късно асистира на Клаудиу Кешеру, който сътвори пълния обрат. Но престоят му на терена беше само 13 минути, за които успя да си изкара два жълти картона и да бъде изгонен в 85-та минута. 

Все пак и без него момчетата на Стойчо Стоев удържаха с много труд преднината си и след тази развръзка останаха единственият непобеден отбор в efbet Лига. А и трите точки от "Тича" позволиха на тима да се върне на върха на класирането. 

18 снимки

Мачът започна страхотно, като още от самото начало двата тима се захапаха. Домакините натиснаха от самото начало и натикаха съперника в половината му. Още в 3-та минута Патрик Андраде беше близо до откриването на резултата, след като стреля от границата на наказателното поле, но мощният му изстрел беше спасен от Пламен Илиев. 

"Моряците" продължиха да натискат и да бъдат по-активни, но набезите им приключваха преди завършващия удар. На стила им на игра не повлия дори и принудителната смяна на Исмаил Иса още преди да са изминали десет минути игра. 

Едва около 20-та минута шампионите изравниха играта и тръгнаха по-смело напред. В 24-та минута беше и най-добрата ситуация за тях до момента в двубоя. Тогава Дан Битон получи топката отдясно на наказателното поле и стреля мощно към сглобката на вратата, но Иван Дюлгеров спаси. 

Почти веднага "моряците" отвърнаха подобаващо. Само две минути след това Родриго направи страхотен пробив по левия фланг и центрира остро в наказателното поле, където намери непокрития Аристот Ндонгала, който стреля мощно от 7-8 метра, но Пламен Илиев по феноменален начин спаси. 

Тази вдъхновена игра на домакините нямаше как да не доведе до попадение. В 28-та минута Родриго направи невероятен самостоятелен пробив и беше необезпокояван до границата на наказателното поле, откъдето стреля със страхотен фалц и прати топката точно до дясната греда на Илиев - неспасяемо за 1:0. 

Но пък и отговорът на Лудогорец беше светкавичен. Още в 32-та минута резултатът стана 1:1. Тогава разградчани получиха право да изпълнят пряк свободен удар отдясно на наказателното поле, Дан Битон завъртя по страхотен начин топката и фалцът на полувисокото изпълнение преодоля цялата защита, мина под ръката на вратаря Дюлгеров и се оплете в мрежата му за 1:1. 

До почивката имаше още едно страхотно положение, като то беше за гостите. В 43-та минута Жоржиньо пусна страхотен пас за Клаудиу Кешеру, който стреля от воле от границата на наказателното поле, но Дюлгеров феноменално изби. Така почивката дойде при 1:1. 

След подновяването на играта двуострите нападения продължиха. Отново домакините бяха близо до отбелязването на попадение в 51-та минута, когато Патрик Андраде изпълни перфектно пряк свободен удар отдясно на наказателното поле, но ударът му срещна лявата греда на безпомощния Пламен Илиев. 

Малко след това домакините поискаха и дузпа с претенции за игра с ръка на Георги Терзиев, но такава нямаше, тъй като бранителят игра с рамо. Първата чиста възможност за разградчани след почивката дойде в 66-та минута, когато Антон Недялков отклони с глава на далечната греда след едно центриране от пряк свободен удар и само сантиметри не позволиха на Мавис Чибота да засече в мрежата. 

Впоследствие битката се пренесе в центъра, но всяка атака продължаваше да носи полъха на опасността. В 72-та минута свърши изгнанието извън първия отбор на Лудогорец на Марселиньо, който влезе като резерва за първи път от месец и само две минути по-късно демонстрира феноменалната си класа. 

Тогава бразилецът центрира фамозно от левия фланг и качи топката на главата на Клаудиу Кешеру, който с мощно изпълнение, а и с рикошет от защитник, направи безпомощен Иван Дюлгеров и обратът беше пълен - 2:1 в полза на шампионите. 

Това попадение направи изключително нервни последните минути от двубоя. Положенията секнаха, а мачът се превърна в много здрава битка. В нея нервите властваха, а в крайна сметка не издържаха на героя до момента за Лудогорец Марселиньо. 

Само за 13-те си минути на терена той се отличи не само с асистенция, но и с два жълти картона за много груби нарушения и в крайна сметка в 85-та минута остави тима си с човек по-малко и направи задачата на шампионите изключително трудна в заключителните моменти от сблъсъка. 

До последния съдийски сигнал домакините налитаха като оси и затягаха до скъсване обръча около наказателното поле на Лудогорец. Изглеждаше така сякаш изравнителен гол ще падне, но в крайна сметка защитата на гостите устиска и те се поздравиха с трите точки. 

След тази развръзка Лудогорец събра 14 точки на върха на класирането и е с една повече от най-близкия си преследвач Левски. Черно море остава с 9 точки, въпреки че се представя изключително от началото на сезона. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Черно море: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Мирослав Енчев, Димитриос Хантакиас, Цветомир Панов, Аристот Ндонгала, Патрик Андраде, Родриго, Васил Панайотов, Жордао Кардосо, Исмаил Иса;

Резерви: Иван Дичевски, Велислав Василев, Стефан Станчев, Жоржиньо, Емил Янчев, Илиан Илиев, Йонуц Нягу;

Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Сисиньо, Георги Терзиев, Дан Битон, Абел Анисе, Мавис Чибота, Жоржиньо, Джордан Икоко, Клаудиу Кешеру, Яцек Горалски;

Резерви: Ренан, Якуб Швиерчок, Светослав Дяков, Козмин Моци, Марселиньо, Вандерсон, Джоди Лукоки.