Старши треньорът на българския шампион Лудогорец - Георги Дерменджиев, коментира победата с 5:0 над словенския Приморие с 5:0, която беше и първата контрала на тима по време на летния лагер. Дерменджиев заяви, че има върху какво още да работи отборът, но призна, че е доволен от видяното.

„На този етап, на който се намира, съм доволен от контролата. Имаме много неща, които да подобряваме. И функционалните възможности, и играта с топка. Имаме още време, не е достатъчно, но ще се постараем да ги направим и отборът да изглежда по-добре“.

startphoto.bg
75 снимки

„Очаквам други футболисти още в следващите контроли да влязат в игра. Спас Делев се бяхме разбрали единствен да изиграе целия мач, а другите по 45 минути. Като начало мисля, че е добре. Младите участват много активно в тренировъчния процес, които играят своите първи мачове с представителния отбор. Те са на по 16 години, но смелостта и таланта, който имат, ще го развият правилно“.

„Много път го повтарям, че ние сме клуб, в който, когато преговорите приключат, ще го обявим“, заяви Дерменджиев относно евентуални нови попълнения.

„Точно така. Целта е една. Но това са много добри и отбори и всички искат да преминат тези фази и трябва да сме концентрирани на над 100%. Новият вратар (Хендрик Бонман) има нужда от адаптация към играта на отбор, но той е при нас, защото има качества“, завърши наставникът на „орлите“.