Бившата голова машина на Левски – Гара Дембеле, направи любопитни разкрития за престоя си на „Герена”. Малиецът участва във филма на „Екип” „Разбити съдби”, в който разказа за кариерата си.

Дембеле заявява, че у нас са му били направени вливания, поради което пристига в Германия „допингиран”, според местните правила. Той е бил принуден да пие хапчета от Фрайбург, за да не бъде глобяван. 

Гара напуска школата на Оксер, след което отива на проби в Ливърпул, където нещата не му се получават. В кръвта му е открит канабис. След това прекарва седем седмици в затвор в Рим, тъй като е обвинен в изнасилване. През сезон 2011-2012 играе изключително за Левски (37гола в 39 мача).

„В България имахме вливания след края на всеки мач от Лига Европа. Имаше медицинска сестра. Свалях бутонките си и ми правеха вливания, защото предстояха други мачове. Нямам никаква представа какво ми инжектираха. Мога да кажа със сигурност, че когато подписах в Германия, в тялото ми имаше субстанции, които там са забранени. Когато пристигнах в Германия бях с допинг. Имах някакви хормони. Не знам точно”, каза Дембеле, който прекрати кариерата си на 29 години.

„В същото време всеки уикенд след мачовете в България бях на допинг тест. Давах урина, но явно нямаше нищо. Всъщност има и такива моменти. Зидан започна да приема креатин след трансфера си в Италия, а това във Франция е забранено”, споделя още нападателят.

Дембеле казва, че е нямал избор около трансфера си във Фрайбург, тъй като германският клуб е платил много пари за него. Бившият нападател споделя и какви хапчета е бил принуден да приема в Германия.

„В Германия имах малка кутия с около 10 хапчета. Трябваше да ги взимам след тренировка. Не знаех какво пия. Имаше огромни хапчета, които засядяха в гърлото ми. Нямах избор дали да ги пия или не, тъй като имаше глоба. Всички гледаме футбол по телевизията, но на терена нещата са съвсем други”, добавя Дембеле.